Раніше в.о. голови ДАБІ був Олександр Строкач / Фото УНІАН

Кабінет міністрів України призначив першим заступником голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Олену Костенко.

Про це йдеться у розпорядженні КМУ, яке є в розпорядженні редакції.

Згідно з даними офіційної біографії, 32-річна Олена Костенко закінчила юридичний факультет Запорізького національного університету, є кандидатом юридичних наук.

Відео дня

На державну службу прийшла в травні 2014 року, після революції Гідності, аналітиком в Кабмін.

У 2015-2016 роках працювала в. о. директора Департаменту з питань діяльності правоохоронних органів і органів юстиції Секретаріату КМУ, а потім першим заступником директора Департаменту з питань ефективного управління держвласністю Секретаріату КМУ.

В рамках департаменту протягом 2015 року брала активну участь у проведенні резонансних службових розслідувань, зокрема в перевірці діяльності ГФС України щодо неефективності управління.

З квітня 2016 року, після зміни Кабміну Олена Костенко стала начальником Управління з питань державного майна і підприємств Міністерства освіти і науки України.

На цій посаді Костенко займалася створенням внутрішнього реєстру державного майна та правовстановлюючих документів на майно та земельні ділянки, які перебували у сфері управління МОН. Також Костенко займалася удосконаленням нормативної бази цього управління Міносвіти.

Раніше в.о. голови ДАБІ був Олександр Строкач.