Ілюстрація REUTERS

Окружний суд США відхилив прохання індіанського племені сіу про видачу термінової судової заборони, спрямованої на запобігання початку подачі нафти в частину трубопроводу Dakota Access в штаті Північна Дакота, повідомляє агентство Рейтер.

Читайте такожАрмія США дозволила будувати скандальний нафтопровід в Північній Дакоті

Згідно із заявою суду, така заборона суперечить суспільним інтересам. Як сказано в рішенні судді округу Колумбія Джеймса Боасберга, суд визнає, що початок прокачування нафти може завдати непоправної шкоди релігійним вченням членів племені, однак заборона також завдасть значної шкоди компанії Dakota Access у фінансовій та логістичній галузях.

Відео дня

Раніше суддя відмовився призупинити будівництво останньої ділянки нафтопроводу, як про це просили індіанці.

Проект, який мав запрацювати ще минулого року, зіткнувся з затримкою через протести кількох сотень активістів, які побоювалися, що він може негативно позначитися на якості питної води та призвести до "осквернення священних земель" індіанців, передає Прайм.

У грудні 2016 року влада США пішла назустріч протестам та погодилася переглянути маршрут труби. Проте в січні президент США Дональд Трамп підписав указ про відновлення будівництва нафтопроводу.

У відповідь представники племені сіу спробували зупинити проект, апелюючи до того, що прокладка труби дном священного для них озера Оахе зробить неможливим виконання ними релігійних обрядів і порушить водопостачання племені.