Населення намагається скоротити заборгованість / фото УНІАН

Заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг на кінець червня 2020 року скоротилася на 3,3% у порівнянні з квітнем 2020 року - до 57,9 млрд грн.

Про це повідомляє Державна служба статистики України. У червні населення країни сплатило за житлово-комунальні послуги 9,5 млрд грн (123,6% нарахованих за цей період сум).

Читайте такожВ Україні змінюються правила будівництва житлових будинків

Відео дня

За що платять українці

Згідно з повідомленням, станом на кінець червня заборгованість населення по оплаті за природний газ склала 22,9 млрд грн, за централізоване опалення та гарячу воду - 18,0 млрд грн, за управління багатоквартирними будинками - 5 млрд грн, за централізоване постачання холодної води та водовідведення - 5,5 млрд грн, за вивезення побутових відходів - 1 млрд грн, за постачання електроенергії - 5,5 млрд грн.

«У червні 2020 року з населенням було укладено 3,8 тис. договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 28,9 млн грн. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів становила 19,5 млн грн», - додали в Держстаті.

Хронологія подій

  • Станом на кінець травня 2020 року заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг склала 59,9 млрд грн.
  • Заборгованість населення з оплати за природний газ склала 23,9 млрд грн, за централізоване опалення та гарячу воду - 18,8 млрд грн, за управління багатоквартирними будинками - 5 млрд грн, за централізоване постачання холодної води та водовідведення - 5,4 млрд грн, за вивезення побутових відходів - 1 млрд грн, за постачання електроенергії - 5,8 млрд грн.
  • За даними Мінсоцполітики, в січні 2020 року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в Україні отримали близько 3,2 мільйона громадян, а середній її розмір становитиме 1400 гривень, що в 1,5 раза більше, ніж в січні минулого року.
  • У березні 2020 року заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко заявив, що одержувачі субсидій і пільг в Україні не втратять їх у разі несвоєчасної оплати житлово-комунальних послуг.