Індекс губної помади може бути провісником економічних проблем / фото ua.depositphotos.com

Проблеми в економіці відбиваються на всіх сферах життя людини. Економісти використовують різні індекси для оцінки економіки, зокрема й так званий індекс губної помади.

Що таке індекс губної помади

Голова ради директорів Estee Lauder Леонард Лаудер створив індекс губної помади під час економічного спаду після 11 вересня 2001 року. Він помітив, що купівля косметики, зокрема помади, як правило, перебуває у зворотній залежності від стану економіки, оскільки жінки замінюють дорожчі покупки на дешевші.

Так, восени 2001 року продажі помади у США зросли на 11%, а за часів Великої депресії продажі косметики загалом зросли на 25%.

Відео дня

У 2020 році, у розпал економічного спаду, генеральний директор Estee Lauder Фабріціо Фреда заявив, що індекс помади замінили на індекс догляду за шкірою, оскільки покупці стали користуватися масками і працювати вдома, але концепція залишилася.

Яка ситуація зараз на б'юті ринку

Ніла Монтгомері, генеральна директорка компанії Overeon, в інтерв'ю виданню CNN зазначила, що за часів пандемії косметологія стала орієнтуватися на купівлю засобів для догляду за собою.

"Я думаю, що це робить її більш стійкою до ширших економічних тенденцій. Коли люди думають про те, де скоротити витрати, це найімовірніше буде мода і дуже дорогі дискреційні товари, а не краса", - зазначила Монтгомері.

За її словами, хоча зараз у трендах "чистота", а більшість споживачів косметики орієнтовані на активні засоби, які дають змогу не звертатися до ін'єкційної косметології, але яскраві губи залишаються.

"Ми продовжуємо спостерігати за тим, як "чисті" дівчата обирають колір. У нас є червоні губи... Ми спостерігаємо, як ця тенденція зростає і розширюється", - підсумувала директорка.

Індекс Біг Мака - останні новини

Індекс Біг Мака - це економічний показник, створений журналом The Economist. Визначає, наскільки валюта переоцінена або недооцінена порівняно з доларом на основі цін на Big Mac від компанії McDonald's.

Для обчислення ціну бургера в різних країнах конвертують у долари США, а потім порівнюють із вартістю в США.

Станом на січень 2024 року українська гривня недооцінена щодо долара на 48,4% - обмінний курс мав становити 19,33 грн/долар.

Вас також можуть зацікавити новини: