Нардеп просить Нацполіцію розслідувати діяльність гендиректора Київської обласної лікарні / фото УНІАН

Народний депутат України Олександр Дубінський звернувся до Нацполіції із заявою про скоєння злочину директором Київської обласної лікарні Ігорем Кучмою. Про це нардеп повідомив у своєму "Телеграм"-каналі.

"Наприкінці минулого тижня Кучма був відсторонений від виконання обов'язків у зв'язку зі службовим розслідуванням, що стосується його фінансових зобов'язань перед контрагентами у великій сумі - понад пʼять мільйонів гривень. Також він неадекватно виконував свої обов'язки з претензійно-позовної роботи, що мала на меті стягнення боргів орендарів перед лікарнею за орендну плату та комунальні послуги", - повідомив Дубінський.

За його словами, бездіяльність керівника лікарні також спостерігалася в невиконанні законодавчих вимог стосовно мінімальної заробітної плати для працівників.

Відео дня

"Склалася неприйнятна ситуація, коли медикам не виплачується заробітна плата у повному обсязі, а бездіяльність керівництва фактично привела до фінансової кризи. І це все відбувається в умовах військового конфлікту, коли країна потребує єдності та ефективності у боротьбі з ворогом", - вважає нардеп.

На його думку, дії Ігоря Кучми мають ознаки кримінальних правопорушень, зокрема доведення до банкрутства, зловживання службовим становищем та неналежне виконання службових обов'язків, що призводить до значної шкоди для бюджету та довіри громади.

"Корупція - гальмує розвиток суспільства. А у воєнний час ще й підриває нашу обороноздатність. Звернувся до начальника Нацполіції Київської області Андрія Нєбитова із вимогою розпочати досудове розслідування згідно зі статтями 219, 364 та 367 Кримінального кодексу. Подібні корупційні дії недопустимі, особливо в умовах воєнного стану, коли кожна копійка та ресурс мають бути спрямовані на захист нашої держави", - резюмує Дубінський.