Європа буде "найстарішим" регіоном \ фото УНІАН

Глобальне економічне зростання протягом наступних п'яти років знизиться на 0,9 процентних пункти через старіння населення в США та інших країнах з розвиненою економікою.

Читайте такожFinancial Times: Наступні покоління не народились, що буде з економікою світу?Про це повідомили аналітики агентства Moody's. За їхніми даними, «найстарішим» регіоном у світі стане Європа, в США населення працездатного віку буде рости, але повільними темпами.

"За нашими оцінками, старіння, ймовірно, знизить глобальне економічне зростання на 0,9 процентних пункти на рік протягом 2020-2025 років», - цитує доповідь Moody's РБК. Аналітики відзначають, що старіння населення «ще більше збільшить фіскальний тягар у міру зростання витрат на охорону здоров'я та соціальне забезпечення».

Відео дня

Протягом двох десятиліть глобальне зростання населення працездатного віку сповільниться більш ніж на 50%. Європа буде "найстарішим" регіоном, скорочення чисельності працездатного населення відбудеться в Німеччині, Японії, Італії, Іспанії та Кореї. У США і Великобританії ця категорія населення буде збільшуватися, але більш повільними темпами, ніж у минулому десятилітті.

Експерти Moody's зазначають, що темпи імміграції не зможуть компенсувати повільне зростання чисельності працездатного населення. У підсумку в країнах зі старіючим населенням збільшиться залучення в роботу жінок і літніх працівників.

Пом'якшити негативні наслідки старіння населення допоможе впровадження технологій та інновацій, але для цього будуть потрібні державні та приватні інвестиції, в тому числі для перепідготовки кадрів.

Вас також можуть зацікавити новини