КБ "Південне" / фото УНІАН

У Дніпрі розгорнулася "детективна" історія з прес-релізом від імені КБ "Південне". 4 травня новинні сайти Дніпра отримали прес-реліз з корпоративної адреси підприємства, в якому йшлося про плани скорочення штату на 30% і перехід на триденний робочий тиждень. У цей же день в КБ спростували інформацію, а реліз назвали фейком. Але після цього до ЗМІ потрапив текст наказу, підписаного 29 квітня, в якому йшлося про скорочення робочого тижня до трьох днів, а також про звільнення всіх співробітників, які не погодяться на такі умови праці.

Як повідомляють місцеві сайти, "фейковий" прес-реліз був підготовлений на бланку КБ російською мовою та відправлений з адреси прес-центру "Південне". Слідом за публікаціями релізу в місцевих ЗМІ з'явилася інформація від видання "Дніпро Вечірній", журналісти якого звернулися безпосередньо до КБ щодо коментарів.

«Стилістика повідомлення нас насторожила і щодо роз'яснень ми звернулися до керівника відділення комунікативного інформаційного забезпечення КБ Сергія Полуяна», - повідомили журналісти.

Відео дня

В КБ спростували всю інформацію, а реліз назвали фейком.

«Ми нічого подібного не відправляли, жодної розсилки від нас не було», - прокоментували ситуацію у підприємстві.

Через кілька годин прес-служба КБ «Південне» опублікувала інформацію про те, що на них відбувається «інформаційна атака, мета якої — зганьбити імідж підприємства». У цьому ж повідомленні прес-реліз називають фейковим, а всю інформацію в ньому — неправдивою.

Читайте такожSIPRI: Україна – на 12-му місці у світі за експортом зброї, найбільше продала Китаю і Росії

Але після цього анонімні джерела серед співробітників підприємства надали фотографії наказу №690, підписаного ще 29 квітня. І в цьому наказі йдеться про скорочення робочого тижня до трьох днів, а також про звільнення всіх співробітників, які не погодяться на такі умови праці.

Враховуючи інформацію, викладену в наказі, журналісти ще раз звернулися до підприємства щодо коментаря щодо можливої справжності «фейкового» прес-релізу.

«Якщо Ви постежите за нашими публікаціями, то побачите, що на підприємстві оголошено простій з 1 квітня. Зі стану простою підприємству потрібно виходити. Зокрема, розглядається варіант виходу з простою способом триденного робочого тижня і подальшого нарощування роботи», - заявили у прес-службі підприємства.

При цьому, представник КБ «Південне» ухилився від теми, що наказ №690 фактично підтверджує достовірність прес-релізу.

«До чого тут наказ номер 690? Ми зараз розмовляємо про прес-реліз чи про господарську діяльність підприємства? Хто Вам надіслав цей наказ? Оскільки це ваші джерела, то тоді редакторське завдання, офіційний запит. І тоді будемо розмовляти так», - заявили в КБ.

Щодо більш розгорнутого коментаря на підприємстві запропонували звернутися після 7 травня.

Нагадаємо, нещодавно довкола персони гендиректора КБ Олександра Дегтярьова вибухнув скандал. Його звинуватили в розтратах та корупції на суму 20 мільйонів гривень.