false

Сучасну медтехніку, засоби індивідуального захисту та супутні медичні товари «Нова пошта» надіслала лікарям Міської дитячої лікарні № 2 міста Миколаєва, Центральних районних лікарень Кам'янця-Подільського, Сторожинця Чернівецької області, Кременчука, міських лікарень Стебника Львівської області, Троїцького та Білокуракине Луганської області, Золочева та Краснопавлівки Харківської області, Гайсина Вінницької області, Київської міської клінічної лікарні № 8.

Для дитячої лікарні Миколаєва придбано 10 лікарняних ліжок «Біомед», УЗД-сканер, 20 інгаляторів, 4 інфузійні насоси, 2 монітори пацієнта, 5 пульсометрів, трансілюмінатор для венозної пункції. Кременчуцькі медики отримають 2 електрокардіографи. Лікарям з Києва відправлено 25 дозаторів введення ліків, 150 бактеріальних фільтрів для апаратів ШВЛ, 50 особових кисневих масок, 100 носових кисневих катетерів і 100 катетерів для бронхосанації.

Крім обладнання фінальним одержувачам гуманітарної допомоги «Нова пошта» закупила 56000 медичних масок, 8900 респіраторів, понад 200 захисних костюмів, 300 медичних халатів, 1800 захисних рукавичок і 1200 шапочок, 5200 комплектів високих бахіл і безліч інших супутніх медичних засобів.

Відео дня

«Ситуація з коронавірусною пандемією поступово стабілізується. Наша компанія не залишилася в стороні від загальної біди і внесла свій посильний внесок у боротьбу з інфекцією. Нам вдалося вдосконалити нашу систему закупівель і логістики, що дозволило своєчасно реагувати на прохання лікарів, швидко придбати і оперативно доставляти необхідну для порятунку життів обладнання, препарати, засоби індивідуального захисту та інші медичні вантажі. Зараз ще в 11 лікарень України «Нова пошта» передала фінальну партію допомоги, ніж ми завершуємо наш Маніфест про виділення 25 млн грн», – сказала співзасновник «Нової пошти» Інна Поперешнюк.

Як повідомлялося раніше, рішення про виділення 25 млн грн керівництво «Нової пошти» взяло 15 березня 2020 року. Через 3 дні, 18 березня, відбулося відвантаження першої партії устаткування та ЗІЗ для Полтавської обласної клінічної лікарні. Всього компанія надала допомогу 25 лікарням у 13 областях України. Медзаклади отримали від «Нової пошти» понад 280 тис. шт. засобів індивідуального захисту для медперсоналу, 7,5 тис. літрів антисептичних та дезінфікуючих засобів, а також понад 4,5 тисяч одиниць обладнання.

У квітні «Нова пошта» встановила своєрідний рекорд, безкоштовно доставивши до 24 області країни 120 тонн медичних вантажів всього за 4 дні.

«Нова пошта» активно включилася в роботу по залученню волонтерських рухів і громадських організацій до закупівель і безкоштовній доставці необхідних медичних товарів, приєдналася до соціальних ініціатив великих торгових мереж, благодійних фондів і муніципальних органів влади, забезпечуючи пенсіонерів та соціально вразливі категорії людей продуктовими наборами та товарами першої необхідності.