Ціни на оренду житла в Україні можуть зрости вже в квітні / фото ua.depositphotos.com

Вартість оренди житла в Україні вже в квітні може підскочити. У Києві оренда може підвищитися на 10%.

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрія Піти, ринок оренди навесні ожив й надалі буде ставати активнішим у великих містах, куди будуть повертатися люди.

"З Нового року ринок оренди став стабільним, в тому плані, що немає зміни зростання вгору або навпаки. Оренда знайшла вже свої показники і на одному рівні і тримається. Так вона рухається і сьогодні. Попит збільшився на оренду, якщо брати по Києву, в порівнянні із зимовим періодом. Традиційно в цей час оренда активніше починає працювати, отже, не виключається, що ціни можуть дещо піднятися, починаючи з квітня", – пояснив експерт у коментарі виданню "Обозреватель".

Відео дня

При цьому він вважає, що підвищення оренди буде приблизно на 10%. Піта вказав, що в західних областях, як Закарпаття, Чернівецька та Івано-Франківська області, вартість оренди знизилася на 20%, а в центральних областях попит зріс на 20%, але ситуація поки стабільна на ринку.

"В Одесі ціни дещо зросли – на 10-15%, але на елітну нерухомість попит дещо відновлюється, тому ціни впали істотно - на 30-40%. Цікаво, що ціни на оренду зросли в Харкові та Запоріжжі: у Харкові аж на 20%, а в Запоріжжі – на 10-15%", – зазначив експерт.

Оренда квартир в Україні - що відомо

Напередодні 24 лютого 2022 року вартість оренди однокімнатної квартири в Києві мала медіанне значення 13 тисяч гривень, двокімнатної - 21 600, а трикімнатної - 46 100.

15 Листопада 2022 року попит на оренду квартир у столиці впав на 27% порівняно з жовтнем, але вже на 28 грудня 2022 року попит на квартира зріс на 3%.

Вас також можуть зацікавити новини: