Оренда квартир подешевшала \ фото ua.depositphotos.com

Станом на 28 грудня попит на орендовані квартири в Києві зріс на 3%, порівняно з груднем 2021 року.

Про це повідомляє ресурс з оренди квартир у столиці Bird. За підрахунками аналітиків, наприкінці 2022 року медіанна ціна оренди однокімнатної квартири в Києві становила 8 тис. 500 грн, що на 10,5% менше, ніж місяцем раніше.

Разом з тим двокімнатну квартиру можна винайняти на 14,2% дешевше, а трикімнатну - на 9%, за 12 тис. та 20 тис. грн відповідно.

Відео дня

"З цікавих спостережень: пошуки житла для оренди містять нераціональну складову. Здавалося б, що блекаути мають відбити у людей бажання орендувати житло на високих поверхах. Натомість бачимо попит і на такі квартири. Люди приїздять на перегляд, за відсутності світла пішки підіймаються вище 20 поверху, бачать житло з класним дизайном й підписують договір про оренду", – зазначили експерти.

За їхніми словами, так само не турбують людей і панорамні вікна.

"Один з орендарів на днях навіть радів, що завдяки панорамному виду побачив ефективну роботу ППО в столиці", – розповіли аналітики.

Оренда квартир у Києві

За даними аналітиків, напередодні 24 лютого 2022 року вартість оренди однокімнатної квартири в столиці мала медіанне значення 13 тис. грн, двокімнатної - 21 тис. 600 грн, трикімнатної - 46 тис. 100 грн.

Вас також можуть зацікавити новини: