Славомір Новак / фото УНІАН

У Польщі затримано підприємця, який є фігурантом у справі екс-глави «Укравтодору» Славомира Новака.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Читайте такожУ Польщі офіційно висунули звинувачення екс-голові "Укравтодору"

Відео дня

Інформацію про затримання польського підприємця підтвердила прес-секретар Окружної прокуратури у Варшаві Олександра Скшіняж.

За її словами, затриманий Александер Д. представляє польську компанію, яка хотіла отримати контракт на будівництво і ремонт автодороги в Україні. Йому збираються висунути звинувачення в тому, що він пообіцяв великий хабар Славомиру Новаку.

Хронологія подій

  • 30 липня 2020 НАБУ і САП повідомили про підозру шостому підозрюваному в рамках розслідування щодо екс-керівника "Укравтодору" Славомира Новака.
  • 21 липня, у прокуратурі Варшави висунули звинувачення Новаку. його підозрюють у вимаганні та отриманні майнових і особистих вигод.
  • 20 липня польські правоохоронці заявили про затримання в Польщі Новака, а також колишнього командира спецпідрозділу JW GROM Даріуша С. і підприємця з Гданська Яцека П.
  • Раніше повідомлення про підозру було вручено п'яти особам. Йдеться про в.о. голови «Укравтодору», двох громадян Польщі, іноземного громадянина - представника однієї з компаній-учасниць тендерів «Укравтодору», а також про колишній радниці в.о. голови «Укравтодору», громадянці України.
  • У вересні 2019 року Кабінет міністрів звільнив Новака з посади керівника Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор"). Він очолював компанію протягом трьох років.