За 10 років Метінвест вклав в екологічну модернізацію 344 млн дол / lenta-ua.net

Заводи Метінвесту стали чистішими на третину.

Про це повідомив генеральний директор групи Юрій Риженков в ході онлайн-конференції Steel Success Strategies, організованої Fastmarkets і World Steel Dynamics.

За останні 10 років Метінвест вклав у проекти з екологічної модернізації 344 млн дол. У наступні п'ять років інвестиції холдингу в цю сферу зростуть на 69 млн дол. Таким чином до 2025 року сукупні інвестиції Метінвесту в екопроекти складуть 413 млн дол, зазначив Риженков.

Відео дня

Метінвест підтримує інтеграцію української металургійної галузі в Україну. Тому компанія протягом багатьох років реалізує конкретні дії щодо скорочення негативного впливу на навколишнє середовище, сказав керівник Метінвесту.

Водночас окремі механізми регулювання викидів в ЄС створять додаткові виклики для виробників, вважає Риженков.

«У той час, як European Green Deal є позитивною ініціативою, деякі з її механізмів можуть стати викликом для торгівлі та промисловості ЄС. Зокрема, мова йде про механізм Carbon Border Adjustment. Експерти вважають, що він сприятиме зростанню доходів ЄС і витрат експортерів. Ми незабаром представимо Єврокомісії власне бачення «вуглецевого податку» в рамках публічних консультацій», – зазначив Риженков.

Він також зазначив, що модернізація виробництва в Україні, спрямована на зближення з кліматичними нормами ЄС, як правило, відбувається в умовах відсутності стимулюючих програм з боку держави.   

Нагадаємо, Єврокомісія у 2019 році представила нову програму для ЄС – «European Green Deal», мета якої – зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 та зробити Європу першим вуглецево нейтральним континентом до 2050 року.