Фонд гарантування проведе аукціон з продажу землі «Родовід Банку» / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 22 серпня проведе в системі «ProZorro.Продажі» повторний аукціон з продажу понад 113,5 гектарів землі в Оболонському районі Києва, які знаходяться на балансі «Родовід Банку», що ліквідується.

Читайте такожФонд гарантування вирішив продовжити ліквідацію чотирьох банків

Як повідомляється на сайті фонду, початкова ціна реалізації активу становить 2,96 млрд грн, а заявки на участь у торгах приймаються до 20:00 21 серпня.

Відео дня

Відзначається, що виставлений на продаж об'єкт є одним із найбільш ліквідних активів банку. Цільове призначення земельної ділянки - будівництво, експлуатація та обслуговування житлових будинків і об'єктів соціально-культурного призначення.

Довідка УНІАН. «Родовід Банк» був докапіталізований державою в 2009 році на 8,4 млрд грн і ще на 3,95 млрд грн в 2011 році, коли набув статусу санаційного банку. За 7 років перебування у власності держави банк не врегулював питання проблемних активів і не розвинув успішну санаційну модель.

26 лютого 2016 року Національний банк за погодженням з Міністерством фінансів як власником «Родовід Банку» прийняв рішення про визнання банку неплатоспроможним та його передачу до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. З 21 грудня фонд почав процедуру ліквідації «Родовід Банку».