Директор Київського обласного центру зайнятості Василь Якобінчук заявляє, що роботодавці пропонують в службу зайнятості вакансії з низьким рівнем зарплат, на які дуже складно працевлаштувати людей.

Як передає кореспондент УНІАН, під час прес-конференції директор Київського обласного центру зайнятості зазначив, що в області майже 30% вакансій, які подаються роботодавцями в службу зайнятості, мають мінімальну заробітну плату. (УНІАН: Розмір мінімальної зарплати в Україні на сьогодні становить 1094 грн)

За його словами, середня заробітна плата по області становить 3100 грн. При цьому, дуже незначна частина вакансій перевищує середню заробітну плату.

Відео дня

«Є проблеми в цьому плані, що низький рівень зарплат, який пропонують сьогодні роботодавці. Тому службі зайнятості дуже складно працевлаштовувати людей на такі вакансії», - сказав В.Якобінчук.

Крім того, він повідомив, що в цьому році, порівняно з минулим, кількість поданих до служби зайнятості вакансій зменшилася з 44 до 36 тисяч. Водночас і кількість зареєстрованих безробітних також зменшилася. Таким чином, хоча в цьому році рівень працевлаштування має показник минулого року, у відсотковому відношенні він збільшився.

Також В.Якобінчук зазначив, що в останні два роки на одну вакансію в середньому по області претендує 4 особи. Тоді як в деяких районах Київської області цей показник становить 20 осіб на місце. Зокрема, це Богуславський, Миронівський, Тетіївський та Ставищенський райони. При цьому, в Бориспільському районі на одне місце претендує менше однієї людини, тому що в наявності більше вакансій, ніж безробітних на обліку.

За словами В.Якобінчука, по Київській області зростання рівня безробіття в наступному році не прогнозується. Він повідомив, що на сьогодні в області визначений за методологією Міжнародної організації праці рівень безробіття становить 6,9%. При цьому показник зареєстрованого безробіття - 2,2%.

Крім того, експерт зазначив, що за останні два роки в області спостерігається зростання кількості робочих місць. Зокрема, за 9 місяців 2012 року було створено 30 тис. робочих місць, тоді як за аналогічний період минулого року - 24 тис., у 2009 році - 12 тис. робочих місць за весь рік.

Також В.Якобінчук відзначив тенденцію до зменшення кількості звільнень працівників, яких цього року менше на 9%, ніж у минулому. «Ми не бачимо загрозливої ​​ситуації щодо збільшення рівня безробіття, навпаки, ми бачимо тенденцію до зменшення», - сказав директор Київського обласного центру зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: показники безробіття в 2013 р. стримуватимуть переведенням на часткову зайнятість