Ілюстрація REUTERS

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» для підвищення якості доставки збільшив кількість точок вильоту для експорту і почав експортні відвантаження через аеропорти "Київ" (Жуляни), "Львів" та "Одеса". Про це повідомила прес-служба оператора.

Читайте також"Укрпошта" підвищує тарифи на деякі міжнародні відправлення

«В партнерстві з польським LOT і турецькими Turkish Airlines вже стартували відвантаження з аеропортів Києва (Жуляни), Одеси, Львова. Саме ці аеропорти, після аеропорту «Бориспіль» (61%), є найбільшими за пасажиропотоком в Україні: "Київ" (Жуляни) (14%), "Львів" (8%), "Одеса" (7%)», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що реалізація проекту тривала майже півроку, для його запуску компанія змінила модель збору та сортування пошти в системі.

«Укрпошта» відпрацювала нові технологічні процеси з регіональними митницями, підписала договори з аеропортами, провела нові тендери щодо авіаліній. Команда «Укрпошти» вдячна всім партнерам за активну участь у проекті», - йдеться в повідомленні.

За словами першого заступника генерального директора з операційної діяльності Олександра Перцовського, в 2018 році імпортно-експортні операції «Укрпошти» вже становили близько 11,6% всього авіаційного поштово-вантажного трафіку аеропортів країни, а з урахуванням транзитних операцій - 13,9%.

«Укрпошта» хотіла б ще більше нарощувати свої логістичні потужності. Тепер замість одного аеропорту обслуговувати експортні відправки будуть чотири. Це дозволить поліпшити якість доставки, скоротити терміни надходження відправлень і мінімізувати ризики затримок під час пікових навантажень, наприклад, різдвяних свят. Регіональні аеропорти отримають нові додаткові можливості для розширення бізнесу, збільшення кількості рейсів», - цитує прес-служба Перцовського.

Також зазначається, що аеропорт «Бориспіль» залишається ключовим аеропортом у роботі «Укрпошти», він надає можливість щодня забезпечувати від 32 до 47 рейсів з експортними відправленнями.

«Тому паралельно із запуском нових точок вильоту на операційному об'єкті «Укрпошти» в «Борисполі» стартували будівельні роботи з розширення пропускної здатності, а на Київському митному посту ММПО (місце міжнародного поштового обміну) заплановано резонування і розширення площ митної зони.

Як повідомляв УНІАН, «Укрпошта» в 2018 році збільшила кількість міжнародних відправлень на 45% - до 34,4 млн.