Бородянський розповів, що на 80% окупованих територій Донбасу запустять інформаційно-розважальний телеканал / фото УНІАН

Український інформаційно-розважальний телеканал, який мають невдовзі запустити на тимчасово окупованих територіях, зможе конкурувати із російськими.

Наразі триває робота над запуском, про це розповів міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський в інтерв’ю "Українській правді".

Читайте такожУ Мінську домовилися відновити мобільний зв'язок на всій території Донбасу

Відео дня

Бородянський наголосив, що донесення інформації до людей на окупованих територіях є важливим для їхньої інтеграції. Робота над запуском інформаційно-розважального каналу триває.

"Ми будемо показувати найкращі продукти українські, і контент, який буде готуватися спеціально для цього каналу", – розповів міністр.

Він висловив впевненість, що жителі на окупованих територіях будуть дивитися цей канал і він зможе конкурувати із російськими.

"По-перше, на російському телебаченні багато телеканалів, а ми робимо один. Тобто ми акумулюємо український ресурс для цього каналу. І ми будемо на рівні конкурувати з російськими. Подивимося", – додав він.

Як повідомляв УНІАН, Бородянський анонсував, що українське телемовлення планують запустити на 80% окупованих територій Донбасу протягом 3 місяців. Міністр казав, що для цього створять спеціальний інформаційно-розважальний державний телеканал на базі іномовлення UATV.

У держбюджет на UATV наразі закладено приблизно 440 мільйонів гривень. Він об’єднуватиме найкращі українські розважальні програми та інформаційне державне мовлення. Продукт телеканалу, швидше за все, буде двомовним.

Заступник секретаря РНБО Сергій Сивохо заявляв, що аби реінтегрувати окуповані території Донбасу, його відомство займеться і культурним відновленням, і практичною допомогою жителям регіону, а також створять Національну платформу примирення і єдності.