Техноблогеры оцінили гнучкий смартфон від брата Ескобара / Скріншот

Журналісти і техноблогери отримали у своє розпорядження смартфон з гнучким дисплеєм Escobar Fold 2, який випустила компанія Роберто Ескобара – брата сумнозвісного колумбійського наркобарона Пабло Ескобара.

Читайте такожУ Колумбії помер особистий кілер Ескобара, якому приписують вбивство кількох сотень людей

Як повідомляє TJournal, техноблогер Маркес Браунлі (Marques Brownlee) випустив ролик з розпакуванням смартфона, в якому відірвав золотисті наклейки у Escobar Fold 2 — під ними виявився логотип Samsung. Інтерфейс пристрою теж в точності такий же як в оригіналу — за винятком встановлених шпалер із зображенням Пабло Ескобара.

Зазначається, що компанія Escobar Inc просувала свій пристрій дуже агресивно, називаючи його «вбивцею Samsung». Escobar Fold 2 коштує всього 399 доларів, тоді як оригінальний Galaxy Fold — близько двох тисяч доларів.

Журналісти припускають, що компанія продає свої пристрої в чотири рази дешевше оригіналу завдяки шахрайській схемі — телефони доставляють лише блогерам, а замовлення звичайних користувачів ігноруються.

Крім Браунлі, смартфон також отримав ресурс The Next Web, блогери Unbox Therapy, Trakin Tech і SuperSaf. Користувачі Reddit і YouTube поскаржилися, що їх замовлення не доставили, а гроші не повернули. Судячи з їхніх дописів, Escobar Inc часто переносить дати доставки і дає невірні трек-номери.

Смартфон Escobar Fold 1 з гнучким екраном був випущений в грудні минулого року. Журналісти швидко з'ясували, що пристрій виявився повною копією Royole FlexPai, яка коштує близько 1300 доларів. У лютому 2020 року Escobar Inc представила другу версію смартфона — Escobar Fold 2 вартістю 399 доларів. Характеристики новинки були повністю ідентичні Galaxy Fold.

Гендиректор Escobar Inc Олоф Густафссон підтвердив The Next Web, що Escobar Fold 2 – це і є Samsung Galaxy Fold. Він заявив, що Samsung «закрив фабрику в Китаї» — це нібито дало компанії «передати виробництво третім сторонам і закуповувати пристрої у цих фабрик.