Через протести в Білорусі Яндекс вивозить своїх співробітників з Мінська / reklamonstr.com

Компанія Яндекс евакуювала з Білорусі частину співробітників свого Мінського офісу.

Співробітників, які відмовилися залишити країну, перевезли з Мінська в заміські будинки. Про це пише видання The Bell.

Читайте такожНа тлі тривалих протестів Viber готовий припинити інвестиції в економіку Білорусі

Відео дня

До таких заходів в компанії вдалися після обшуків силовиків, які пройшли в мінському офісі компанії 13 серпня.

Всього в мінському офісі Яндекса працюють близько 300 осіб. На цей час компанія евакуювала з Білорусі тільки частину співробітників.

Цю інформацію Яндекс частково підтвердив і білоруському виданню tut.by.

"Сам офіс, як і інші офіси Яндекса, вже кілька місяців закритий для відвідування, тому всі співробітники Яндекса працюють на віддаленому режимі. Деякі співробітники поїхали з міста», — повідомили виданню у прес-службі компанії.

За даними The Bell, для розв'язання проблеми Мінського офісу в компанії діє спеціальний оперштаб. Штаб допомагає розв'язувати питання безпеки місцевих співробітників і надає юридичну допомогу тим, кому вона потрібна.

Обшук

13 серпня невідомі люди в чорному і зі зброєю прийшли в Мінські офіси Яндекс і Uber. Пізніше стало відомо, що це були співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС. У самому Яндексі уточнили, що за підсумками обшуку силовики нікого не затримали, нічого не вилучили. У компанії заявили, що в протоколах так і не були зазначені підстави обшуку.

Viber йде з Білорусі 

25 серпня 2020 року з'явилася інформація про те, що компанія Rakuten, яка є власником популярного месенджера Viber, може припинити інвестиції в економіку Білорусі.

Санкції проти Білорусі: позиція країн світу

  • 14 серпня в ЄС заявили про невизнання результатів президентських виборів у Білорусі та про початок роботи над введенням санкцій за фальсифікацію виборів і насильство проти протестувальників.
  • Австрія підтримала санкції проти Білорусі та закликала провести нові вибори. У Бундестазі закликали владу Білорусі припинити насильство щодо учасників протестів.
  • Сейм Литви відмовився визнати Лукашенка легітимним президентом Білорусі.
  • Канада та Ірландія відмовилися визнавати перемогу Лукашенка на виборах.
  • Лідери країн-членів Європейського Союзу погодилися застосувати санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестувальників.