Viber чекає, коли в Білорусі припиняться протести / Ілюстрація REUTERS

Компанія Rakuten, що є власником популярного месенджера Viber, може припинити інвестиції в економіку Білорусі.

Про це повідомив гендиректор Rakuten Джамел Арая, зазначивши, що компанія «не може інвестувати в країну, де люди живуть в страху». Повідомля' Forbes.

Читайте такожУ Білорусі затримали двох працівників Viber

Відео дня

"Може бути, якщо ситуація не покращиться, ми не будемо більше інвестувати в Білорусь. Таке може бути, тому що ми не можемо інвестувати в країну, де люди живуть в страху. Це неможливо" - заявивши він.

"Ми не можемо інвестувати в країну, де люди живуть в страху. Це неможливо", - заявив Арая.

Офіс у Мінську вже закритий

Арая заявив, що офіс Viber в білоруській столиці Мінську зараз закритий, до цього там працювали 120 співробітників, більшість після пандемії коронавірусу — lистанційно.

Як розповів глава компанії-власника месенджера, згідно з їхніми даними, 76% населення Білорусі є активними користувачами Viber, якого також торкнулося блокування владою країни Інтернету в день виборів.

"Ми не займаємося політикою в Viber. Ми чекаємо, що насильство припиниться", - зазначив Арая.

"Ми не займаємося політикою в Viber. Ми чекаємо, що насильство припиниться. Люди мирно протестують. І право мирно протестувати - життєво важливе. Якщо ти не можеш сказати, що не згоден, то у тебе немає свободи. Люди повинні мати можливість висловити свою незгоду мирно. Ми проти будь-яких форм насильства. Люди в Білорусі повинні вирішити своє майбутнє", - заявив Арая.

Також гендиректор Rakuten назвавши компанію "жертвами цього насильства", оскільки через дії білоруських силовиків постраждали в тому числі Мінські співробітники фірми.

Санкції проти Білорусі: позиція країн світу

14 серпня в ЄС заявили про невизнання результатів президентських виборів у Білорусі та про початок роботи над введенням санкцій за фальсифікацію виборів і насильство проти протестувальників.

Австрія підтримала санкції проти Білорусі та закликала провести нові вибори.

У Бундестазі закликали владу Білорусі припинити насильство щодо учасників протестів.

Сейм Литви відмовився визнати Лукашенка легітимним президентом Білорусі.

Канада та Ірландія відмовилися визнавати перемогу Лукашенка на виборах.

Лідери країн-членів Європейського Союзу погодилися застосувати санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестувальників.