Додаток охопить 220 країн / Ілюстрація REUTERS

Безкоштовний картографічний мобільний додаток Google Maps від американської компанії Google інформуватиме користувачів про кількість виявлених випадків COVID - 19 в регіонах 220 країн світу, в тому числі України.

Про це повідомила прес-служба Google у своєму офіційному блозі.

Читайте такожGoogle має намір випустити складаний смартфон Pixel

Відео дня

Інформація про COVID

Зокрема, в Google Maps буде включений розділ COVID Info, вибравши який, користувач зможе побачити середній показник кількості нових виявлених випадків COVID-19 за останні 7 днів в обраному регіоні, а також зможе дізнатися загальну динаміку поширення коронавірусу.

Джерело інформації

Прес-служба Google повідомила, що джерелом даних є Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), а також дані державних і місцевих органів влади.

Згідно з повідомленням, новий функціонал буде доступний користувачам мобільних операційних систем Android і iOS на цьому тижні.

Google - глобальна технологічна компанія у складі холдингу Alphabet, що інвестує в Інтернет-пошук, хмарні обчислення і рекламні технології. Є однією з найбільших технологічних компаній світу.

Хронологія подій

У червні 2020 року в додатку Google Maps з'явилася функція попередження користувачів про обмеження пересування в різних країнах у зв'язку з пандемією коронавірусу.

У вересні 2020 року в Google вигадали, як уникнути вигорання у співробітників під час пандемії.