В Україні стає дедалі більше авто на "євробляхах" / фото УНІАН

Більше 40% транспортних засобів з польською реєстрацією, що перетинають пункти пропуску на українсько-польському кордоні, належать українським власникам.

Читайте такожМитниці ускладнили ввезення до України авто на "євробляхах"

Про це повідомляє Апостроф з посиланням на Польське радіо.

Відео дня

"Україна для захисту свого ринку від припливу автомобілів з ЄС ввела високі ввізні мита. Однак це не може зупинити заповзятливих автовласників, які знайшли спосіб обійти обмеження. Для цього співвласником автомобіля вписують громадянина Польщі", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що для реєстрації достатньо надати польським органам документ про те, що польський громадянин володіє хоча б мінімальною часткою авто у розмірі 1% від вартості транспортного засобу. Частка польського "співвласника" при цьому становить 100 злотих, з якої не сплачуються які-небудь податки.

"Кількість таких авто в Польщі стрімко збільшується. На сьогодні лише в Перемишльському повіті (адміністративна одиниця Польщі) кожен десятий автомобіль має польського та українського співвласників – 6,6 тисячі з 66 тисяч зареєстрованих авто", - підкреслює видання.

За даними польських прикордонників, з початку року проведено близько 1 мільйона перевірок "українських автомобілів" на польських номерах.