"Укрзалізниця" оновила свій парк вагонів на рекордні 3,5 тисячі / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" в минулому році оновила свій парк вагонів більше ніж на 3,5 тисячі, що є рекордом для залізничного відомства країни за останні 25 років.

Читайте такожКвитки на потяги наступного року подорожчають двічі: коли і на скільки

Про це заявив керівник "Укрзалізниці" Євген Кравцов на засіданні уряду.

Відео дня

"Завдяки дерегуляції тарифу на вантажні вагони, ми бачимо збільшення обсягу виробництва вагонів на українських вагонобудівних підприємствах. У 2018 році побудовано 10 тисяч вагонів для внутрішнього споживання. Більш того, в минулому році "Укрзалізниця" оновила свій парк вагонів більше ніж на 3,5 тисячі. Це рекорд для компанії за останні 25 років. Більше було побудовано тільки в 1993 році", - зазначив він.

Кравцов також підкреслив, що на сьогоднішній день дефіцит вантажних вагонів в Україні подолано.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року Європейський банк реконструкції і розвитку та "Укрзалізниця" підписали угоду про надання кредиту в розмірі 150 мільйонів доларів для закупівлі до 6500 відкритих вантажних піввагонів і підтримки корпоративного управління.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" є приватним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.