Ілюстрація / REUTERS

Міністерство транспорту та Федеральне управління цивільної авіації США запровадили нові обмеження щодо провезення літій-іонних акумуляторів на борту літаків.

Читайте такожІКАО заборонила перевозити літій-іонні батареї на пасажирських авіарейсах

Зазначені відомства видали тимчасове розпорядження, що забороняє перевезення літій-іонних батарей і комірок у якості вантажу на борту пасажирських літаків. Нові обмеження також вимагають, щоб батареї, що перевозяться транспортними літаками, були заряджені не більше ніж на 30% від максимальної ємності, передає itc.ua з посиланням на Engadget.

Відео дня

Це обмеження не поширюється на пасажирів. Вони і далі в більшості випадком зможуть перевозити свої мобільні пристрої з літій-іонними батареями, а також запасні батареї. Але компанії тепер не зможуть використовувати пасажирські авіалайнери для доставки акумуляторів. Так що найбільше від цього обмеження постраждають покупці, які замовляють батареї. Якщо раніше таке замовлення могло бути доставлене найближчим пасажирським рейсом, то тепер, ймовірно, доведеться чекати спеціальних вантажних рейсів. До того ж, тепер мобільні пристрої і батареї до них будуть поставлятися майже повністю розрядженими. Так що після отримання їх потрібно буде зарядити, перш ніж приступати до повноцінного використання.

Міністр транспорту Елейн Прат охарактеризувала ці обмеження як «міра безпеки», яка покликана вирішити «унікальні проблеми» перевезення літій-іонних акумуляторів. Федеральне управління цивільної авіації підштовхує авіакомпанії переглянути процес перевезення батарей через потенційну небезпеку пожежі. І ця заборона теоретично зменшує ймовірність того, що інцидент наражатиме на небезпеку пасажирів літаків.