Після відключення автоматів з жетонами на станціях столичного метро виникли величезні черги / Інформатор

Цієї осені, 30 жовтня, в київському метро остаточно припинять використовувати жетони. Вже зараз пасажирів привчають обходитися без них, відключаючи автомати для продажу жетонів та продаючи безконтактні карти.

Читайте такожЖетони з київського метро зникнуть 30 жовтня

Як повідомляє «Інформатор», на деяких станціях метро утворилися довгі черги. Одна з найскладніших ситуацій утворилася на станції «Вокзальна». У ранкову годину-пік тут почали збиратися черги в касу і на ескалатори.

Зазначається, що після відключення автоматів касири не встигають оперативно обслуговувати потік пасажирів. Ранкова черга на «Вокзальній» починалася ще з вулиці, а всередині станції було складно розвернутися.

Інформатор

У метрополітені нагадують, що для разової поїздки можна скористатися безконтактною банківською картою на жовтому турнікеті або купити картку на одну поїздку. При поповненні карти метро на 50 поїздок, кожна з них коштуватиме 6,5 гривень, а після використання поїздок карту можна повернути в касу і отримати заставну вартість.

Також у столиці впроваджується система єдиного квитка. Турнікети з відповідними позначеннями вже працюють на всіх станціях. Купити новий спосіб оплати можна на центральних станціях метро.