Змін у розкладі рейсів не було / фото SkyUp Airlines, Facebook

Українська авіакомпанія «SkyUp Airlines», ліцензію якої було призупинено ухвалою Баришівського районного суду Київської області, працює у звичайному режимі.

Як йдеться в повідомленні авіакомпанії на сторінці у Facebook, рейси виконуються згідно із заявленим розкладом. На підтвердження цьому оприлюднено свіжі фото з реєстрації на сьогоднішній рейс PQ 0101 до Одеси.

фото SkyUp Airlines, Facebook

«У зв'язку з повідомленнями щодо призупинення ліцензії SkyUp Airlines Ухвалою Баришівського районного суду Київської області повідомляємо: дана Ухвала вже оскаржена авіакомпанією у Київському апеляційному суді та найближчим часом має бути переглянута, оскільки не має під собою жодних законних підстав», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

В повідомленні на сайті українського лоукостера стверджується, що підставою для прийняття Ухвали про призупинення ліцензії став позов від людини, яка ніколи не купувала квитки в SkyUp Airlines і відповідно ніколи не була її клієнтом.

Читайте такожСкандал зі SkyUp: у ситуацію з ліцензією лоукостера втрутився Гройсман

«З огляду на абсурдність та неправомірність дій суду, дана Ухвала була оскаржена авіакомпанією SkyUp Airlines у Київському апеляційному суді 05.06.2019 року. Найближчим часом Ухвала має бути переглянута в апеляційному порядку, оскільки вона не має під собою ніяких законних підстав. Крім того, суд даної інстанції не мав права виносити Ухвалу щодо призупинення дії ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом, оскільки регуляторами у сфері авіаперевезень є Міністерство інфраструктури України та Державіаслужба України. Неправомірність дій судді підтверджує той факт, що підставою для прийняття ним Ухвали про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines став позов від людини, яка ніколи не купувала квитки в SkyUp Airlines і відповідно ніколи не була її клієнтом. Виходячи з вищесказаного, дана Ухвала ніяк не впливає на господарську діяльність компанії, а є лише наслідком недобросовісної конкуренції», – заявили в компанії.

Як повідомлялося, Баришівський суд Київської області виніс ухвалу про призупинення дії ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines. У документі наголошується, що таке рішення було прийнято у зв'язку з позовом Пасенко Оксани, з посиланням на системне невиконання зобов'язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіаційної безпеки.

У свою чергу, в авіакомпанії SkyUp вже повідомили, що цю ухвалу було оскаржено SkyUp в Київському апеляційному суді 5 червня 2019 року.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві в 2016 році, а засновником є компанія "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up.