Ілюстрація REUTERS

Компанія Boeing в перший день авіасалону Ле Бурже не оголосила ані про жодне нове замовлення на свої літаки, тоді як її конкурент Airbus повідомив про замовлення та опціони на 123 літаки.

Читайте такожBoeing виявивши дефектні деталі у понад 300 своїх літаках

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Голова Boeing Денніс Мюленбург заявив телеканалу, що на цьому авіашоу не ставить завдання зібрати якомога більше замовлень. За його словами, цей авіасалон дасть можливість його компанії переконати клієнтів та постачальників у тому, що Boeing досягає прогресу в питанні повернення 737 МАХ в повітря", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що польоти літаків моделі 737МАХ припинені в США і багатьох інших країнах після того, як два таких літаки розбилися. У березні Boeing 737 МАХ авіакомпанії Ethiopian Airlines, на борту якого перебували 157 осіб, зазнав аварії недалеко від ефіопського міста Дебре-Зейт. У листопаді 2018 року розбився такий самий літак індонезійської Lion Air.

Після катастрофи близько 20 країн закрили свою територію для прольоту літаків цієї моделі, багато авіакомпанії призупинили експлуатацію Boeing 737 MAX 8.

У США Федеральне авіаційне управління ввело заборону на експлуатацію цієї моделі. В ході розслідування причин події були виявлені можливі помилки в роботі системи корекції маневрування (MCAS). Компанія Boeing займається усуненням цих недоліків і відновила програму навчання пілотів.