фото Autoweek.nl

В базі японського патентного бюро з'явилися зображення серійного спортивного купе Honda.

Читайте такожУ Норвегії вже кожен другий новий автомобіль - електричний, лідером ринку стала Tesla

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

"По всій видимості, мова йде про моделі з нульовим рівнем викидів, витриманому в стилі недавнього хетчбека Honda e", - зазначає видання.

На Honda e автомобіль на патентних зображеннях схожий через круглу передню оптику. Але ще більше купе нагадує шоукар Sports EV, який був представлений на автосалоні в Токіо у 2017 році. Відмінності криються в пропорціях: якщо у концепту були короткий задній звис і довгий капот, то це спорткупе більше нагадує моделі зі середньомоторним компонуванням.

фото Autoweek.nl

На те, що на опублікованих картинках зображений саме електромобіль, вказує відсутність вихлопної труби та традиційної решітки радіатора. Підтвердженням цієї теорії також служить те, що раніше в Honda повідомляли про можливу появу серійного електричного спорткара у 2020 році в рамках стратегії компанії Electric Vision.

фото Autoweek.nl

Також можна помітити, що у машини немає видимих дверних ручок і бічних дзеркал. Не виключено, що компанія використовує технологію Side Camera Mirror System, яку раніше випробували на Honda e: замість дзеркал з боків від автомобіля встановлять камери, зображення з яких виводиться на два шестидюймових дисплеї по краях приладової панелі. Перевага Side Camera Mirror System полягає в тому, що модулі настільки компактні, що не виходять за межі колісних арок, на 90 відсотків зменшують опір повітряному потоку і на 3,8 відсотка покращують загальну аеродинаміку автомобіля.