Володимир Гройсман / фото УНІАН

Гройсман закликав Нацполіцію розслідувати випадки хабарництва в Держекоінспекції. На засіданні Кабміну, яке відбудеться вже у наступну середу, 17 липня, уряд розгляне новий порядок взаємодії держорганів щодо захисту природного середовища у портах.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну 10 липня, відповідаючи на питання представника Президента при Кабінеті міністрів Андрія Геруса про законність перевірок, які проводить Державна екологічна інспекція в портах і корупційних ризиків, які існують зараз в цій сфері, повідомляє "Обозреватель".

"Ми знаємо цю проблему, до нас теж надходять сигнали про корупцію при таких перевірках. Тому сьогодні буде проведено нараду під головуванням першого віце-прем'єра (Степана Кубіва. – Ред.) з залученням екологів і бізнесу, ми розберемося, яка там ситуація. Є доручення підготувати відповідні рішення на наступне засідання уряду, щоб врегулювати цю проблему", - заявив Гройсман.

Відео дня

Також прем'єр повідомив, що до розгляду нового порядку Кабмін призупиняє перевірки в портах. "До тих пір, поки ми приймемо рішення, перевірки в портах, накладення санкцій буде зупинено, щоб уникнути зловживань", - підкреслив він.

Крім того, Гройсман підкреслив, що правоохоронні органи відтепер будуть більше уваги приділяти повідомленнями про корупцію в діях Держекоінспекції.

"Там, де є корупційні ризики, по кожному випадку прошу негайно звертатися до антикорупційних органів або до Національної поліції. Я дав доручення Нацполіції всі такі сигнали брати в роботу, порушувати за ним справи і допитувати. Якщо бізнес скаржиться – значить, хтось на них тисне, хтось у них вимагає хабара. І цих людей треба затримувати і чистити всю цю історію", - зазначив прем'єр.