Основними конкурентами моделі називаються Volkswagen Up і Skoda Citigo / фото Hyundai

Компанія Hyundai опублікувала перше тизерне зображення свого найменшого хетчбека i10 третього покоління.

Читайте такожHyundai представив седан з сонячною батареєю (фото)

Як повідомляє прес-служба південнокорейського бренду, офіційна прем'єра автомобіля відбудеться на автосалоні у Франкфурті у вересні нинішнього року, передає Autonews.

Відео дня

Основними конкурентами моделі називаються Volkswagen Up і Skoda Citigo.

У компанії підкреслили, що новинка була повністю спроектована в європейських центрах Hyundai. Судячи із зображення, машина збереже загальну стилістику моделі. При цьому очікується, що новинка істотно зросте в розмірах у порівнянні з попередником. Колісна база нинішнього i10, який був представлений ще в 2016 році, становить 2385 міліметрів.

У Hyundai заявили, що i10 третього покоління отримає нову мультимедійну систему з підтримкою Android Auto і Apple CarPlay, бездротову зарядку для смартфона і камери заднього виду. Також хетчбек укомплектують передовими системами безпеки. Серед них функція утримання смуги, система аварійного гальмування з функцією розпізнавання пішоходів, система контролю уваги водія і адаптивне дальнє світло.

Чи очікуються зміни в моторній гамі хетчбека, поки невідомо. На даний момент i10 комплектується 1,0-літровим бензиновим двигуном. Потужність мотора становить 66 кінських сил. Також доступний 1,25-літровий бензиновий агрегат з віддачею 87 кінських сил. Двигуни можуть працювати спільно з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач, яка є стандартною, або з чотириступінчастим «автоматом».

Можливо, новинка також отримає 1,0-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом. Такий мотор зараз встановлюється на Kia Picanto. Потужність агрегату становить 100 кінських сил. Цей же двигун, можливо, буде встановлюватися на топові модифікації хетчбека i10 третього покоління.