Контракт Дюсманна з BMW закінчився наприкінці вересня нинішнього року / фото Audi

Новим керівником компанії Audi стане Маркус Дюсманн, який донедавна входив до складу ради директорів BMW.

Читайте такожAudi анонсувала здешевлений електрокросовер для Європи (відео)

Про це повідомляє прес-служба автовиробника з Інгольштадта, передає Autonews.

Відео дня

Контракт Дюсманна з BMW закінчився наприкінці вересня нинішнього року і не був продовжений. 50-річний фахівець з розробки моторів очолить Audi з 1 квітня 2020 року. Дюсманн прийшов працювати в BMW в 2007 р., коли він покинув Mercedes-Benz. У Штутгарті він відповідав за створення моторів для заводської команди Формули-1.

У 2018 р. різні німецькі ЗМІ вже публікували дані про те, що концерн Volkswagen хоче роздобути у свій штат Дюсманна. При цьому його перехід затягнувся у зв'язку з контрактом з BMW, розрахованим до 30 вересня 2019 року.

Дюсманн замінить на посаді керівника Audi Брема Схота, який тимчасово виконує обов'язки голови ради директорів компанії з Інгольштадта. Останній, у свою чергу, заступив на посаду Руперта Штадлера, який був заарештований німецькою владою в червні 2018 р. за підозрою в участі в дизельному скандалі навколо концерну Volkswagen.

Екс-керівника Audi підозрюють в шахрайстві і участю в рекламній кампанії, що містить завідомо неправильні відомості. На даний момент він звільнений з-під варти, проте до цих пір знаходиться під слідством.