За час подорожі до Піккара приєдналося кілька відомих людей / фото Hyundai

Французький повітроплавець Бертран Піккар встановив рекорд дальності пробігу на одному баку для водневих машин. За кермом Hyundai Nexo без дозаправки він подолав відстань у 778 кілометрів. Залишковий запас ходу становив 49 кілометрів.

Читайте такожToyota представила новий воднемобіль (фото)

Відео дня

25 листопада Піккар виїхав з водневої заправної станції FaHyence в місті Саргемін, Франція. На наступний день фінішував біля Музею авіації та космонавтики у паризькому передмісті Ле-Бурже, пише motor.ru. «Цим досягненням ми показали, що чистим технологіям більше не потрібні експериментальні прототипи для встановлення рекордів, — прокоментував Піккар. — Починається нова ера високої продуктивності, орієнтованої на захист довкілля».

За час подорожі до Піккара приєдналося кілька відомих людей. У пасажирському сидінні Nexо встигли посидіти принц Монако Альберт II, міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер, великий герцог Люксембургу Анрі і президент групи з дослідження перспектив використання водню Мішель Делпон.

фото Hyundai
фото Hyundai

Тяговий електромотор Hyundai Nexo розвиває 163 кінські сили і 394 Нм крутного моменту. В балонах зберігається 6,35 кілограма водню. Джерелом струму є і паливні елементи, і тягова батарея.