До прийняття нових законів поліція штрафувати не буде / фото УНІАН

Кабінет міністрів пообіцяв 14 січня розглянути законопроект, який передбачає скасування коефіцієнта віку і акцизу на авто з 1 січня 2021 року.

Читайте такожРада відтермінувала штрафи для власників "євроблях" до початку 2020 року

Як повідомила прес-служба МВС, відповідні домовленості були досягнуті під час наради за участю прем'єр-міністра Олексія Гончарука, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, міністра інфраструктури Владислава Криклія, голови громадської організації «АвтоЄвроСила» Олега Ярошевича і представників поліції.

Відео дня

«Кабінет міністрів пообіцяв розглянути ці два законопроекти одразу на першому засіданні в новому році - 14 січня. А після засідання уряду це питання протягом місяця врегулюється у Верховній Раді. Завдяки ухваленню цих двох законів (№2342 і №2345 - УНІАН), власники автомобілів на європейських номерах зможуть законним шляхом і доступно розмитнити і перереєструвати авто», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що напередодні учасники громадської організації «АвтоЄвроСила» влаштували акцію під стінами будівлі уряду з проханням розглянути два законопроекти - про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів Європейського Союзу (№2342) та про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового призупинення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України (№2345).

Відзначається, що до ухвалення нових законів поліція штрафувати не буде.

Як повідомляв УНІАН, з 17 грудня власники автомобілів на єврономерах проводять акцію протесту в центрі Києва біля будівлі Кабінету міністрів з вимогою ухвалити законопроект, який передбачає скасування коефіцієнта віку і акцизу на авто з 1 січня 2021 року.