Розсекречена електрична версія Renault Twingo Z. E. / фото Renault

Відбулася прем'єра електричної модифікації сіті-кара Renault Twingo з приставкою Z. E. Новинка зберегла функціонал бензинових компактів, однак замість ДВЗ встановлено 82-сильний (160 Нм) електромотор, а під підлогою змонтована батарея ємністю 22 кіловат-години. За міським циклом WLTP City Twingo Z. E. може проїхати без підзарядки 250 кілометрів.

Читайте такожRenault представила оновлене сімейство Megane - з'єднання явився ранньостиглий, тривалість (фото)

Для Renault Twinzo Z. E. збережене задньомоторне компонування, тому електродвигун приводить в рух тільки задні колеса. Як і передбачали інсайдери, 82-сильною електричною установкою «поділився» Smart EQ ForFour, однак тягові батареї у сіті-карів відрізняються: Smart комплектується літій-іонним акумулятором ємністю 17,6 кіловат-години, а для Twingo Z. E. адаптували продуктивніший, на 22-кіловат-години, пише motor.ru.

Відео дня

Зовні і в салоні електромобіль практично нічим не відрізняється від бензинових Twingo: «екологічну чистоту» видають тільки шильдики, аплікація на бортах, сині вставки на радіаторних гратах і особливий скін панелі приладів.

За міським циклом WLTP City Twingo Z. E. здатний проїхати до 250 кілометрів, проте в «звичайному» режимі, який включає їзду по шосе, автономність падає до 180 кілометрів. Зате електрокар здатний розігнатися з місця до 50 кілометрів на годину за 4 секунди і набирати максимальну швидкість 135 кілометрів на годину.

Від побутової розетки Twingo Z. E. буде заряджатися з нуля до 100 відсотків 13 годин 30 хвилин. Від 3,7-кіловаттного джерела час зарядки скоротиться до 8 годин, а 7,4-кіловатний «суперчардж» зменшить очікування і до 4 годин. Від швидкої 11-кіловатної зарядки до 80 відсотків можна підзарядитися за 2 години 10 хвилин, а якщо знайти 22-кіловаттний пристрій, акумулятор наповниться на чотири поділки з п'яти всього за 63 хвилини. Електромобіль Twingo Z. E. пропонуватиметься покупцям одночасно з бензиновими версіями з «атмосферником» 1.0 і турбомотором об'ємом 0,9 літра. Ціни поки не оголошені: ймовірно, прайс-лист оприлюднюють під час Женевського автосалону. Renault розраховує, що частка електрокарів в європейських продажах Twingo становитиме від 15 до 30 відсотків.

Для компанії Renault сіті-кар став сьомою «зеленою» моделлю після мініатюрного Twizy Z. E., хетчбека Zoe, фургонів Kangoo Z. E. і Master Z. E., корейського седана Samsung SM3 Z. E. (електричний Fluence), а також китайського кросовера City K-ZE. Наступною новинкою французького автовиробника стане бюджетний електромобіль під брендом Dacia — його концептуальну версію покажуть вже наступного тижня.