/ фото Polestar

Після двох "номерних" моделей компанія Polestar представила свій третій електричний автомобіль Polestar Precept.

Читайте такожНа вокзалі Києва встановили зарядну станцію для електрокарів (фото)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Концептуальна модель виконана у форматі чотирьохдверного "грандтурера", при цьому основна її задача - показати напрямок розвиток майбутніх серійних моделей бренду. Побачити електромобіль наживо можна буде на стендах Женевського салону", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Precept став першою моделлю бренду, яка відмовилася від типового для Volvo дизайну передньої частини (нагадаємо, що Polestar належить Volvo/Geely), тому тепер замість характерної решітки радіатора ми бачимо ніс зі світлотехнікою Thor Hammer LED, який цілком підійшов би умовній Lamborghini. А ось задня частина концепту виконана в характерному фірмовому стилі, тут простежується явна спадковість. Дах і заднє скло виконані у вигляді єдиного прозорого елемента, забезпечуючи вражаючу панораму переднім та заднім пасажирам.

фото Polestar

Цікаво, що передня частина електромобіля отримала власне ім'я - Polestar SmartZone. Замість охолодження ДВЗ вона використовується для розміщення сучасних засобів контролю за безпекою на дорозі (виробник описав це зміна як "перехід від дихання до зору").

Зокрема, за прозорою панеллю приховані два радари й камери високої роздільної здатності, а LIDAR винесено на верх лобового скла для кращого огляду. Природно, немає тут і класичних "лопухів" бічних дзеркал - їх замінили камери на витончених виносах, а дзеркало заднього виду в салоні замінили цифровим екраном, який показує картинку, зняту задньою камерою.

На жаль, розробники не стали озвучувати технічні характеристики моделі (потужність, об'єм батареї), обмежившись заявою, що це на 100% батарейний електромобіль (зазначимо, що Polestar 1 був гібридом, а ось Polestar 2 - електромобілем).

Для порівняння зазначимо, що серійний електричний седан Polestar 2 отримав пару електродвигунів потужністю 300 кВт і батарею на 78 кВт-год, що забезпечує запас ходу 500 км по циклу WLTP.

фото Polestar

Програмна начинка Polestar Precept (Human-machine interface, HMI) побудована на рішеннях Android Automotive OS, як центру системи використовується 15-дюймовий сенсорний екран в портретній орієнтації, для водія передбачений окремий 12,5-дюймовий дисплей. Система відстежує очі водія, а датчики наближення - положення пальців при управлінні сенсорним екраном, що дозволяє точніше настроїти параметри зображення. Інтер'єр виконаний з використанням високотехнологічних композитних та екологічних перероблених матеріалів.

Нагадаємо, що минулого року Polestar побудував в Китаї завод для виробництва електромобілів, який виглядає як музей сучасного мистецтва.

фото Polestar