Олексій Гончарук / REUTERS

Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу затвердив перелік програм і проектів, які будуть фінансуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку на загальну суму 5,2 млрд грн.

Читайте також"Укравтодор" оголосив про рекордно ранній старт дорожніх робіт у 14 областях (карта)

Як повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Олексій Гончарук, мова йде про 402 проекти, з яких 206 – об'єкти програми «Велике будівництво».

Відео дня

«Мінрегіон розподіляє гроші ДФРР між областями відповідно до планів будівництва на цей рік. Зараз мова йде про 5,2 млрд грн ДФРР з 7,5 млрд, передбачених у 2020 році», - написав він.

Також Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів на будівництво Запорізького мосту і реконструкцію траси Одеса - Мелітополь - Новоазовськ на ділянці Одеса - Миколаїв - Херсон і траси Київ - Суми - Харків у межах Чернігівської та Сумської областей.

«Зробили ще один крок для старту Великого будівництва вже з 1 березня. Будуємо не просто об'єкти, а нові можливості для людей. Велике будівництво – це нові робочі місця для людей та якісна інфраструктура цього року», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, Україна з 1 березня розпочне масштабне будівництво нових і ремонт наявних автомобільних доріг. Гончарук вважає головним завданням на 2020 рік будівництво доріг в Україні.