Ілюстрація REUTERS

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") розробило проект розвитку мережі доріг Західної України, який передбачає з'єднання обласних центрів Західної України між собою та з існуючими транспортними коридорами швидкісними дорогами з дозволеною швидкістю руху 110-130 км/год.

Читайте такожНа дороги цього року виділять 75 мільярдів гривень

Про це повідомили в прес-службі "Укравтодору".

Відео дня

"Швидкісні дороги необхідні для підвищення мобільності населення і легкості ведення бізнесу. Саме тому це один з довгострокових пріоритетів "Укравтодору", - цитує прес-служба главу "Укравтодору" Олександра Кубракова.

Згідно з повідомленням, проект планується повністю завершити через п'ять років. У поточному році готовий до реалізації проект з будівництва Північної об'їзної дороги Львова, а також першої черги об'їзних доріг міст Дубно, Стрий і Тернопіль.

Наголошується, що фінансування будівництва об'їзних доріг цих міст передбачено за рахунок кредитних та грантових коштів міжнародних фінансових організацій, угоди на виділення коштів для даних об'єктів вже укладені, а процедури закупівлі будуть оголошені в найближчі місяці.

Також повідомляється, що будівництво Північної об'їзної дороги міста Рівне для підключення Луцька в мережу швидкісних доріг вже розпочато.

Також у планах "Укравтодору" розробка проектно-кошторисної документації щодо розширення "вузьких місць" на автомобільній дорозі М-06 між Рівним та Львовом, загальною протяжністю 47 кілометрів.

Крім того, кабмін планує розширити міжнародну дорогу М-09 на дільниці Львів-Тернопіль, яка є частиною міжнародного коридору GO Highway, до чотирьох смуг руху, по дві в кожному напрямку. Підготовка техніко-економічного обґрунтування цього проекту здійснюється за рахунок коштів Світового банку.

За даними прес-служби, надалі передбачено з'єднати коридори М-06 і М-09 між собою новою швидкісною дорогою в районі населених пунктів Ясенів і Золочів Львівської області, а також підключити Івано-Франківськ до автомобільної дороги М-09 за маршрутом Унів - Перемишляни - Рогатин - Івано-Франківськ.

"Позитивний ефект від розвитку мережі відчують майже 10 мільйонів жителів регіону, а середній час поїздки між обласними центрами регіону скоротиться на 20-50% і від столиці в обласний центр скоротиться від 15 до 25%", - резюмували в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, раніше Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") повідомило, що через два роки всі дороги країни будуть покриті високошвидкісним 4G мобільним інтернетом.