Ілюстрація REUTERS

За останній тиждень березня кількість польотів у повітряному просторі України зменшилася на 96%.

Читайте такожНайбільший український транспортний літак "Мрія" вирушив у перший рейс після модернізації (фото, відео)

Про це повідомила прес-служба Державного підприємства з обслуговування повітряного руху України «Украерорух».

Відео дня

«Кількість польотів у повітряному просторі України за третій тиждень березня знизилася на 86,2%, за останній тиждень - на 96,2%», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в повітряному просторі України з 17 березня спостерігається різке зниження інтенсивності польотів у зв'язку з закриттям пунктів пропуску через державний кордон України для здійснення регулярного пасажирського авіасполучення через загрозу поширення захворюваності COVID-19.

«Загалом у березні 2020 року «Украерорух» обслужив 13 323 польоти, з яких 1443 - внутрішні (-44,9% у порівнянні з березнем минулого року), 6653 - міжнародні (-41,1%) і 5227 - транзитні (-29,5%)», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що обсяг падіння повітряного трафіку за місяць становить 37,5% в порівнянні з показником березня 2019 року.

«Однак слід розуміти, що цей відсоток враховує незначне зменшення обсягів повітряного руху в першій половині місяця і стрімку динаміку його зниження в другій половині», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу.

Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня на три тижні, а також з 18 березня ввів заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

25 березня уряд продовжив карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.