Фото УНИАН

Акціонерна компанія "Українська залізниця", створена на базі "Укрзалізниці", може об'єднати всі залізничні активи країни в грудні, заявив заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер на бізнес-форумі в Києві.

"Одне з найбільших надбань того, що ми робимо, - це "Укрзалізниця". Сформована нова компанія ("Українська залізниця" - УНІАН), яка, сподіваюся, в грудні буде наповнена активами. Тобто те, що знаходиться під управлінням різних залізниць, плюс заводи, буде під управлінням нової компанії", - сказав Шульмейстер.

За словами чиновника, новостворена структура дасть можливість привести управління залізничними активами країни у відповідність світовим стандартам.

Відео дня

Читайте такожКабмін затвердив склад правління створюваної на базі "Укрзалізниці" акціонерної компанії

Як повідомляв УНІАН, акціонерне товариство "Українська залізниця", створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"), почне господарську діяльність 1 грудня.

При цьому фінансові рахунки компанії будуть відкриті до кінця жовтня цього року, а також будуть подані документи в Нацкомісію з цінних паперів для випуску акцій компанії.

Загальна кількість філій акціонерного товариства становитиме близько 30 одиниць.