З 1 березня 2010 року набувають чинності нові Правила паркування транспортних засобів, затверджені відповідною постановою Кабінету міністрів України від 3 грудня 2009 року.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«Згідно з правилами, після постановки транспортного засобу на паркувальний майданчик відповідно до дорожніх знаків і розмітки, водій зобов’язаний сплатити за паркування шляхом придбання абонементного талону, паркувального талону паркомату або cкориставшись послугою «Мобільне паркування». Водію потрібно також забезпечити можливість проведення перевірки платіжного документу, розташувавши його у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу», – зазначила перший заступник голови КМДА Ірена КІЛЬЧИЦЬКА.

Відео дня

За її словами, факт відсутності платіжного документа працівник служби контролю за дотриманням правил паркування КП «Київтранспарксервіс» фіксуватиме за допомогою фотозйомки. Крім того, у цьому випадку на автомобіль встановлюватиметься технічний засіб, що перешкоджатиме його виїзду з паркувального майданчика.

«Працівник служби контролю за дотриманням правил паркування КП «Київтранспарксервіс» зобов’язаний усунути перешкоду для виїзду транспортного засобу з майданчика після сплати водієм суми за паркування та вартості застосування технічного засобу для перешкоджання виїзду автомобіля», – додала директор КП «Київтранспарксервіс» Олена ПОЛІЩУК.