Міністерство інфраструктури України заявило про початок аварійної ліквідації ям, які за зимовий період утворилися на автодорогах України.

Як повідомляє відомство, зокрема, Державна служба автомобільних доріг України («Укравтодор») і облавтодори запустили заводи з виробництва гарячого асфальтобетону в Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Херсонській і Хмельницькій областях.

Загалом в Україні підготовлено 94 таких заводу, які з настанням сприятливих погодних умов почнуть виготовляти гарячі асфальтобетонні суміші.

Відео дня

За словами радника голови «Укравтодору» Євгена Прусенка, на експлуатаційне утримання автомобільних доріг обсяги фінансування збільшено в півтора разу в усіх областях. При цьому він не уточнив розмірів цього фінансування.

За даними «Укравтодору», на сьогодні більш як 17% доріг (близько 28 тис. км, зокрема 9,5 тис. км державного значення і 18,56 тис. км місцевого) покриті ямами.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на реконструкцію і будівництво доріг до Євро-2012 витрачено близько 2 млрд дол.

Довідка УНІАН. За даними Мінінфраструктури на 1 січня 2012 року, з початку реалізації Держпрограми розвитку автодоріг на 2007-2011 роки на виконання відповідних заходів було спрямовано 62,2 млрд грн – 93% від орієнтовних обсягів фінансування, зокрема надходження спеціального фонду держбюджету становили 115,7% плану, надходження коштів місцевих бюджетів — 56,4%, надходження з інших джерел — 84%.

Протяжність української мережі автомобільних доріг загального користування становить 169,5 тис. км. На автодорогах налічується 16,172 тис. мостів і шляхопроводів загальною протяжністю 381,9 тис. погонних метрів.