REUTERS

Російські терористи помістили тіла 251 пасажира, загиблих унаслідок катастрофи збитого ними літака «Боїнг-777», у надані Державною адміністрацією залізничного транспорту України («Укрзалізниця») чотири вагони-рефрижератори, розміщені на залізничній станції міста Торез Донецької області, повідомили УНІАН у прес-службі відомства.

«Терористи доставили 60 тіл, і на даний момент йде завантаження четвертого вагону, всього 251 тіло, другий ешелон, що також складається з чотирьох вагонів, чекає своєї черги. Попередньо, поїзд повинні все-таки випустити, проте як далі розвиватиметься ситуація - знатимемо за результатами цих подій», - повідомили в прес-службі.

У прес-службі уточнили, що «Укрзалізниця» надала вісім вагонів-рефрижераторів, раніше терористи помістили 191 тіло в три вагони, тоді як четвертий залишався порожнім, оскільки терористи їх не випускали, аргументуючи це тим, що вони знайшли ще 60 тіл, які планують підвезти безпосередньо для цього четвертого вагону.

Відео дня

Також у прес-службі уточнили, що всі вагони зараз знаходяться на першій колії залізничної станції Торез.

За попередніми даними, як повідомили в прес-службі, поїзд із вагонами-рефрижераторами буде відправлений до Харкова, де зберуться родичі загиблих у авіакатастрофі.

Читайте такожВійськові Нідерландів вимагають відправити їх до України - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, українські медики, які входять до Державної комісії з розслідування катастрофи літака, через Інтерпол мають доступ до бази зразків ДНК родичів усіх загиблих пасажирів літака «Боїнг-777».

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який очолює Держкомісію з розслідування, доручив кільком міністерствам відпрацювати механізм оперативної видачі відповідних документів родичам загиблих в авіакатастрофі після всіх процедур ідентифікації тіл.

З початку проведення пошукових робіт станом на 21:30 20 липня фахівцями ДСНС обстежено близько 109 кв. км територій. Всього до проведення пошукових робіт у зоні катастрофи літака й спеціальних робіт у Києві залучено 810 осіб, зокрема від ДСНС України – 355 працівників і 35 одиниць техніки.

17 липня близько 17:00 за київським часом авіалайнер Boeing-777 компанії Malaysia Airlines був збитий російськими бойовиками, ймовірно, з використанням установки зенітно-ракетного комплексу «Бук». За інформацією авіакомпанії, на борту перебували 283 пасажири й 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Наразі виявлено тіла 272 жертв катастрофи лайнера.