5 тысяч железнодорожников аннексированного Крыма - под угрозой сокращения / dn.vgorode.ua

П'ять тисяч працівників залізниці окупованого Росією Криму опинилися під загрозою звільнення.

Про це повідомила нелегітимний міністр праці та соціального захисту анексованого Криму Олена Романовська на засіданні комітету Державної Ради РК з питань праці, соціального захисту, охорони здоров'я та у справах ветеранів, передають "Новини Криму".

За її інформацією, для допомоги залізниці планується розробити «окремі заходи», які саме - "міністр" не уточнила.

Відео дня

Як повідомила Романовська, в березні служба зайнятості проводила моніторинг ситуації на двох тисячах підприємств, співробітники яких перебували під ризиком звільнення. На сьогоднішній день таких підприємств 188.

Читайте такожЧалий: Україна зараз не несе відповідальність за КримЗа даними Мінпраці, рівень безробіття в окупованому Криму складає 1,3%.

У вересні з'явилася інформація, що з державного підприємства «Кримські залізниці» можуть звільнити всіх, хто не отримає паспорти РФ або дозвіл на роботу в Росії до кінця року.

Читайте такожДжемілєв: Обама обіцяв, що санкції будуть діяти, поки Крим не звільнятьОкупанти утворили державне підприємство «Кримська залізниця» в березні 2014 року на базі підприємств залізничного транспорту півострова та Севастополя, які раніше входили до складу Кримської дирекції Придніпровської залізниці (Україна).

У складі дороги знаходяться три локомотивних (Сімферополь, Джанкой та Керч), одне вагонне (Джанкой) і два моторвагонних депо (Сімферополь), два пасажирських депо з ремонтною базою, дистанції колії, сигналізації та зв'язку, електрифікації.