'Автомагістраль-Південь' завершує на Дніпропетровщині 'Велике будівництво' частини найдовшої траси України

Офіційна Facebook-сторінка програми президента Володимира Зеленського “Велике Будівництво” повідомляє про те, що відновлення автошляху М-04 від міста Павлоград у напрямку Донецької області вийшло на фінішний етап – влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття. Роботи виконує компанія "Автомагістраль-Південь".

Траса М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине - автомобільний шлях міжнародного значення протяжністю 597,7 км. Дорога є важливою транспортною артерією країни, яка проходить Кіровоградською, Дніпропетровською, Донецькою та Луганською областями. Автошлях стане частиною найдовшої в країні магістралі М-30 Стрий-Ізварине.

Поточний середній ремонт автотраси М-04 у Дніпропетровській області "Автомагістраль-Південь" розпочала у березні від Павлограда до села Слов’янка відразу на двох ділянках загальною протяжністю майже 50 км.

Відео дня

Дорожники усього за два місяці на всій протяжності виконали влаштування посиленої основи зі СФОВ (суміш фрезерована, оброблена в’яжучим) та нижнього шару покриття з крупнозернистої асфальтобетонної суміші. Наразі з обох сторін ділянки одночасно розпочато влаштування верхнього шару покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону.

Також паралельно мостобудівельники "Автомагістраль-Південь" проводять роботи з відновлення аварійних мостів. 

До завершення ремонту залишилось влаштувати бар’єрне огородження, з’їзди і примикання, нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків.

У роботах, які планують завершити у червні, задіяні 250 працівників та 150 одиниць спецтехніки.

Раніше заступник керівника Офісу президента та координатор програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” Кирило Тимошенко в інтерв'ю журналу MINTRANS розповів, що завдяки єдиним правилам для всіх Укравтодор в ході президентської програми нарешті відійшов від принизливої для українців практики ямкових ремонтів. Тимошенко анонсував, що цього року в ході "Великого будівництва" Укравтодор планує новий рекорд – 4500 км загальнонаціональних доріг.