Точної дати анонсу немає, але компанія дала зрозуміти, що це питання найближчих років / фото Honda

В рамках виставки Auto China 2020 японський бренд Honda представив концепт дводверного електрокросоверу Honda SUV e:concept. Новинка покликана продемонструвати, як виглядатимуть нові серійні електромобілі бренду, які вийдуть і на ринок Китаю.

Читайте такожVolkswagen показав інтер'єр електрокросовера VW ID.4 (фото, відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Оскільки мова йде про шоу-кар, технічні характеристики Honda SUV e:concept не озвучуються, але напевно вони будуть відповідати актуальному рівню розвитку індустрії в момент їх появи у продажу", - йдеться в повідомленні.

фото Honda

Зазначається, що японці все ж приділили увагу функціональності концепту - розробники заявили, що серійна модель на основі даного концепту отримає новий "всеспрямований помічник водія" (omnidirectional ADAS) Honda Sensing, який забезпечить 360-градусний огляд дорожньої ситуації. Таким чином майбутній електромобіль зможе більш безпечно маневрувати на швидкісних трасах, в умовах вузьких міських вуличок і на парковках.

Також Honda SUV e:concept отримає нову "підключену" систему Honda Connect з підтримкою AI, голосового помічника, підключення смартфонів і оновлень прошивки по повітрю. Точної дати анонсу моделі поки немає, проте компанія дала зрозуміти, що це питання найближчих років.

фото Honda

Нагадаємо, що найактуальніший на сьогодні електромобіль бренду - це компактний міський хетчбек в ретро-стилістиці Honda e з потужністю 150 к. с., батареєю на 35,5 кВт-год і запасом ходу 200 км. японці також оголосили про партнерство з General Motors, для якої розробить два електромобілі з батареями Ultium.