Складено понад 400 актів про порушення / фото УНІАН Володимир Гонтар

За минулий тиждень інспектори Державної служби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") нарахували 4,2 млн грн плати за перевантаження.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на главу відомства Владислава Криклія.

Читайте такожВ Україні ваговий контроль вантажівок буде здійснюватися цілодобово

Відео дня

«За 14-20 вересня інспектори «Укртрансбезпеки» у співпраці з Нацполіцією перевірили ще 26 тис. вантажівок, склали 445 актів порушення габаритно-вагового контролю і нарахували понад 4,2 млн грн плати за перевантаження», - цитує прес-служба Криклія.

Повідомляється, що найбільшим порушником габаритно-вагових норм стало авто Mercedes-Benz на автодорозі Н-11 з перевантаженням 45,5%. Загальна вага транспортного засобу склала 58,2 тонн при нормі 40 тонн. Нараховано плату за перевантаження - 2990 Євро.

Найбільші штрафи за перевантаження нараховані в Одеській, Миколаївській та Волинській областях.

Інфографіка MTU.gov.ua

Разом з тим, у порівнянні з минулим тижнем показники ефективності габаритно-вагового контролю (ГВК) підвищилися у Волинській, Донецькій, Житомирській, Полтавській, Сумській та Чернівецькій областях.

Боротьба з перевантаженням

  • 23 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників з попередженням щодо штрафів за перевантажені фури.
  • 26 червня 2020 року Зеленський зазначив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах стежитиме Нацполіція і Служба безпеки України.
  • 9 липня 2020 року в Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників та умови для відпочинку водіїв вантажівок.
  • До кінця 2020 року по всій території України працюватимуть 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («зважування в русі») для забезпечення захисту доріг від руйнування.
  • На базі вагових комплексів також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.
  • Кабінет Міністрів України доручив Міністерству фінансів спільно з Державною фіскальною службою, Міністерством інфраструктури та Державною службою з безпеки на транспорті з 1 липня по 30 вересня цього року забезпечити проведення посилених заходів перевірки товарно-транспортних накладних з перевезення вантажів автотранспортом (за місцем здійснення діяльності вантажовідправника).