Експерти радять зберігати картоплю подалі від сонячних променів / фото: pixabay.com

Завжди зручно мати в домі запас картоплі, але чимало людей зберігають овоч на кухні на полиці або на робочій поверхні. Так як на кухні є досить вологі місця, картопля може погнити, пише Express.

Видання ділиться інформацією, що в Великій Британії картопля є продуктом, який найчастіше псується.

Тому, експерти з компанії Albert Bartlett поділилися інформацією, що зберігати її правильно дуже просто. Досить поширеною є думка, що картопля довше збережеться в прохолодному та темному місці, але згідно з останніми дослідженнями, овоч краще тримати в холодильнику.

Відео дня

"Всю картоплю слід зберігати в холодильнику, щоб вона залишалася свіжою. Раніше ми рекомендували зберігати картоплю в прохолодному, сухому і темному місці, але останні дослідження показали, що зберігання картоплі в холодильнику дозволяє продовжити термін її придатності до трьох тижнів, тому рекомендації Агентства з харчових стандартів були переглянуті", - заявляють експерти.

В публікації зазначається, що раніше зберігати картоплю в холодильнику не радили, бо вважалося, що низька температура може призвести до перетворення крохмалю на цукор.

Холодильник теж можна назвати сухим місцем, яке запобігає гниттю картоплі та не дає овочу прорости. Водночас, як зазначає видання, її також можна зберігати й при кімнатній температурі, якщо тримати подалі від вологи та сонячного світла.

В публікації пояснюється, що сонячне світло може спричинити вироблення картоплею хлорофілу, що може призвести до її проростання, позеленіння і токсичності при вживанні в їжу.

Корисні поради

Раніше УНІАН повідомляв, що експерти перелічили 5 предметів, які ніколи не варто залишати на стільниці у ванній кімнаті. Вони пояснили це тим, що ці речі можуть пошкодитися від тепла або вологи, зіпсувати стільницю або навіть впасти у зливний отвір раковини.

Також ми писали, що експерт Метью Фатіно пояснив, чому авокадо швидко темніє після того, як його розрізали. Справа в тому, що в авокадо є фермент під назвою поліфенолоксидаза (PPO), який при розрізанні піддається впливу кисню. В результаті цього окислення утворюється пігментована сполука під назвою меланін, яка в авокадо має коричневий колір. Експерт додав, що такий автокадо можна вживати в їжу, тільки прибрати коричневу м'якоть.

Вас також можуть зацікавити новини: