Kia випустить новий кросовер / фото Kia

Компанія Kia розробляє новий електричний кросовер, який за своєю динамікою розгону з місця до «сотні» зможе зрівнятися з деякими суперкарами.

Читайте такожKia показала Sorento четвертого покоління (фото)

Про це з посиланням на власне джерело повідомляє Auto Expres, передає Autonews.

Відео дня

Принципово новий SUV з «зеленою» силовою установкою був анонсований в березні 2019 року, коли Kia показала на Женевському автосалоні прототип під назвою Imagine. Зовнішність електромобіля створювалася фахівцями дизайн-центру Kia в німецькому Франкфурті. Розробники описували новинку як «гібрид седана і кросовера».

Серійний автомобіль побудують на модульній платформі E-GMP. У розробці кросовера візьме участь хорватська компанія Rimac, яка, наприклад, вже співпрацює з маркою Porsche. Новинка від Kia отримає ту ж бортову електричну систему з напругою 800 вольт, що використовують на Porsche Taycan.

Кросовер Kia зможе прискорюватися з місця до першої «сотні» менш ніж за 3 с, а її максимальний запас ходу без підзарядки становитиме близько 480 кілометрів. Спеціальна швидка система дозволить поповнити запас акумуляторів всього за 20 хвилин.

На цей час такий автомобіль знаходиться на одній з початкових стадій випробувань. За попередніми даними, передсерійний прототип нового електричного кросовера Kia з'явиться не раніше 2021 року.