Головний сервісний центр МВС щороку проводить тендерну процедуру щодо замовлення, виготовлення та закупівлі номерних знаків на авто / фото УНІАН

Кабінет міністрів підтримав законопроект щодо зміни правила видачі номерних знаків для транспортних засобів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Проектом закону пропонується передати виготовлення номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, та номерних знаків для разових поїздок суб’єктам господарювання.

Відео дня

Нині головний сервісний центр МВС щороку проводить тендерну процедуру щодо замовлення, виготовлення та закупівлі номерних знаків на авто. Потім закуплені номери передає до регіональних сервісних центрів, які, у свою чергу, передають їх до територіальних сервісних центрів. Така процедура вкрай громіздка та економічно невигідна.

Читайте такожВже найближчим часом: в Україні може з'явитися доступне розмитнення для "євроблях"

«Раніше при реєстрації транспортного засобу людина отримувала свідоцтво про реєстрацію та номерний знак. Тепер отримуватиме лише свідоцтво, а вже автономер замовлятиме в тому місці, яке має право виготовляти його за державним стандартом. Наша ініціатива дає можливість громадянам на свій розсуд обирати комбінації номерних знаків, які є у вільному доступі, а не лише ті, які є в сервісному центрі МВС. Сподіваємося, народні депутати також підтримають законопроект, і це буде ще один крок до спрощення процесу надання державних послуг», - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Вас також можуть зацікавити новини: