На кордоні вже утворились черги, тому що українці їдуть на Великодні свята / Телеграм-канал МВС

Прикордонники дали поради громадянам щодо уникнення довгих черг при перетині польсько-українського кордону, де тривають протести фермерів, у зв'язку з наближенням Великодня. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України у Telegram.

"У зв’язку із наближенням Великодніх свят на кордоні з Польщею зростає потік осіб і транспорту. Тільки протягом останніх днів пасажиропотік в обох напрямках збільшився на 8 тис." – відзначили прикордонники.

При цьому, за даними прикордонників, для перетину кордону легковиками та автобусами подорожні найчастіше обирають пункти пропуску "Краківець" та "Шегині". Через це перед цими пунктами пропуску спостерігається накопичення транспорту.

Відео дня

"Разом з тим прикордонники періодично фіксують черги також на в’їзд в Україну. Найменша динаміка руху спостерігається у "Смільниці", "Грушеві", "Раві-Руській" та "Угриневі". З метою зменшення часу очікування в чергах рекомендуємо громадянам обирати ці пункти пропуску для перетину кордону", – наголосили прикордонники.

Як відомо, 31 березня відзначатиметься католицька Пасха, 5 травня – православна.

Блокада кордону з Польщею

Вже кілька місяців польські протестувальники блокують рух вантажного транспорту біля польсько-українського кордону. Ці дії інколи призводять і до обмеження або затримання руху пасажирських автобусів.

Високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявляв, що кордон між Україною і Польщею треба розблокувати.

Вас також можуть зацікавити новини: