Зеленський пояснив, чому призначив Кубракова міністром / Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський пояснив призначення глави "Укравтодору" Олександра Кубракова міністром інфраструктури його серйозними результатами в реалізації інфраструктурних проектів.

Про це Зеленський заявив на прес-конференції, присвяченій двом рокам його роботи.

Читайте такожУкраїна отримала нового міністра інфраструктури

Відео дня

"Найпотужніша людина, яка показала серйозний результат у профільних інфраструктурних проектах - це Олександр Кубраков, тому він став міністром", - сказав Зеленський.

При цьому він зазначив, що команда екс-міністра інфраструктури Владислава Криклія не змогла впоратися з поставленими завданнями, але він залишиться в президентській команді.

Відставка Криклія з поста міністра інфраструктури

  • 14 травня до Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від міністрів розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та інфраструктури Владислава Криклія.
  • 17 травня фракція "СН" підтримала кандидатуру голови "Укравтодору" Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури, кандидатуру Олексія Любченка, нинішнього голови Державної податкової служби, - на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також кандидатуру головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка - на посаду голови МОЗ.
  • 18 травня Верховна Рада України прийняла відставку міністра інфраструктури Владислава Криклія.
  • 20 травня 2021 року Верховна Рада України розглянула питання призначення Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури Україна. За це рішення проголосували 284 народних депутати з 384, зареєстрованих у сесійній залі.